Over ons

Piet de Wit levert gegaarde en gebraden vlees- en plant-based maaltijdcomponenten aan kleine en grote bedrijven in heel Nederland en daarbuiten. Onder onze afnemers bevinden zich zowel de voedingsindustrie als retail en horeca. In welke tak van de foodbranche u zich ook begeeft, Piet de Wit is part of your meal.

We produceren halffabricaten voor de industrie en maken diverse private labels voor retail en horeca. Daarbij ontwikkelen wij nieuwe producten in samenspraak met de klant. Wij proberen de producten zo efficiënt mogelijk te produceren, waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Met een vakkundig team en ultramodern machinepark draaien we een prachtige productie in elke gewenste vorm of formaat en bereiden we door te wellen, koken of te braden. Meer over het productieproces>>

Piet de Wit staat voor kwaliteit, maatwerk en innovatie.

  1. Alleen de hoogste kwaliteit is goed genoeg. We stellen hoge eisen aan onze grondstoffen en ons productie proces. Deze worden continu gecontroleerd door onze kwaliteitsdienst, die los staat van commercie en inkoop. Zo kunnen wij altijd de kwaliteit garanderen.
  2. Wij kunnen een klant precies bieden wat die vraagt. Zelfde product in een andere vorm of nieuw formaat? Komt voor elkaar. Eigen receptuur in een nieuw jasje? Geen probleem. Een fantastisch concept, maar nog geen idee hoe het voor elkaar te krijgen? We doen niets liever. Samen met de klant zorgen wij voor het beste eindresultaat.
  3. Wij geloven dat elk product nóg smaakvoller, gezonder of duurzamer kan zijn. Bijvoorbeeld met minder zout of minder E-nummers proberen wij een bestaand product naar een hoger niveau tillen. En heeft een klant een geheel nieuw idee, dan helpen we dat idee te ontwikkelen en te vercommercialiseren. Wij staan daarbij wagenwijd open voor alternatieve voedingsbronnen die goed zijn mens en milieu.