Certificeringen

Gezondheid

BRC

  • BRC staat voor Britsh Retail Consortium en is gericht op de toeleveringsketen aan supermarkten. Deze beroepsvereniging stelt strikte normen aan de voedselveiligheid van de producten en de beheersing van het productieproces. Zo zijn er normen voor de vestiging, product- en procesbeheersing, het voedselveiligheidsplan, de betrokkenheid van hoger management bij de implementatie van de normen en voor de hygiëne en kunde van het personeel.
Certificaat

IFS

  • IFS staat voor International Food Standard en is de continentale tegenhanger van het BRC, ontwikkeld door Duitse, Franse en Italiaanse handels- en retailorganisaties. Ook het IFS stelt eisen op het gebied van organisatie, risicobeheersing, productieomgeving en het personeel.
Certificaat

Glutenvrij

  • Piet de Wit is ook producent van glutenvrije artikelen en is daarvoor gecertificeerd conform de Glutenvrij normenset 2011 van de Nederlandse Coeliakie Vereniging.
Certificaat

Duurzaamheid

MSC

  • MSC staat voor Marine Stewardship Council, een non-profit organisatie opgericht door Unilever en Wereld Natuur Fonds. Deze organisatie geeft het grootste internationale keurmerk uit voor duurzaam gevangen wilde vis. Vissers moeten zich actief inzetten om de visstand op peil te houden en een minimale impact te hebben op het ecosysteem.
Certificaat

ASC

  • ASC staat voor Aquaculture Stewardship Council. Dit is een keurmerk voor kweekvis op basis van criteria van Wereld Natuur Fonds en Initiatief Duurzame Handel. Vis met dit keurmerk heeft een lagere impact op milieu, omdat er minder antibiotica wordt gebruikt en het visvoer duurzamer is. Daarnaast zijn er eisen aan de arbeidsomstandigheden.
Certificaat

Beter Leven

  • Piet de Wit streeft ernaar minimaal 1 ster Alle vleesproducten van Piet de Wit hebben minimaal een ster van het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. Dat betekent dat de dieren iets meer ruimte, daglicht en speelruimte tot hun beschikking hebben gehad. We hebben ook kip met twee of drie sterren en rund met een of twee sterren.
Certificaat

Skal

  • Skal Biocontrole is een onafhankelijke organisatie die controleert of een product tot stand is gekomen volgens de biologische EU wet- en regelgeving.
Certificaat